Ga naar de inhoud
Home » Voedsel voor je hond drogen met een voedseldroger: de droogtijden tabel

Voedsel voor je hond drogen met een voedseldroger: de droogtijden tabel

Vis, vlees of fruit drogen: hoelang moet het in de droger?
Een uitgebreide tabel met de droogtijden in uren en graden.

Een fijne, volledige tabel met uitgebreide details (zoals het aantal uur waarin iets gedroogd kan worden, of op welke temperatuur dit het beste kan en veilig is) is voor de liefhebber van voedsel drogen lastig te vinden. Het verschilt wel (soms veel): de omstandigheden, de grootte waarin je stukken vlees of vis gaat snijden en het merk voedseldroger dat je zelf gebruikt, maar hieronder vind je een flinke lijst met ideeën en tips om zelf eten te kunnen drogen voor jouw hond. Eigen ervaringen kunnen afwijken van deze tabel, maar het is een aardige indicatie waarmee je – vooral als beginner – goed mee kunt werken.

Vlees drogen in de voedseldroger
Hoelang en op welke temperatuur?

Vlees Droogtijd Temperatuur Overige
Bullepees
72 uur
70 graden
Kipfilet
8-10 uur
70 graden
Smalle reepjes (2mm dik) drogen sneller, scheelt zo de helft van de tijd! Anders bijna 20 uur.
Kippennekken
26 uur
68 graden
Pas op voor splinters. Onder de 50 graden is beter, maar dat duurt te lang voor kippennekken. Ze bederven dan eerder dan dat ze droog zijn!
Kippenvoeten
72 uur
50 graden
Insnijden, dan droogt het beter
Konijnenoren
36 uur
70 graden
KVV (in balletjes of schijfjes)
12-14 uur
50 graden
Balletjes blijven stevig. Droogtijd kan langer zijn vanwege vettigheid vleessoort. Botsplinters zijn hier minder gevaarlijk omdat het al klein gemalen is in KVV.
Lamsoren
18 uur
65 graden
Lever (rund, kip, lam, paard, hert)
10-13 uur
70 graden
Long (rund, kip, lam, paard, hert)
12-14 uur
70 graden
Paardenvlees
12-16 uur
70 graden
In dun gesneden plakjes
Pens
10-12 uur
70 graden
Rodi worst
3-5 uur
70 graden
In plakjes gesneden
Runderhart, kippenhart of lamshart (ook in blokjes te koop)
15 uur
50 graden
Zelf vind ik deze in blokjes wel een succes, gewoon verkrijgbaar in de supermarkt.
Runderoren (met of zonder pit)
  • 60 uur met pit
  • 24 uur zonder pit
55 graden

Vis drogen in de voedseldroger
Hoelang en op welke temperatuur?

Vis Droogtijd Temperatuur Overige
Haring
24 uur
70 graden
Kabeljauw (huid)
16 uur
70 graden
Koolvis
7 uur
70 graden
In blokjes van 1x1cm gesneden
Spiering
8-10 uur
70 graden
Sprot
72 uur
70 graden
Zalmhuid
4-6 uur
55 graden
Zonder vlees. Olie opvangen heeft geen zin wanneer je droogt vanaf 50 graden. De vetzuren zijn dan niet nuttig meer. Het kan zelfs schadelijk zijn.

Fruit drogen in de voedseldroger
Hoelang en op welke temperatuur?

Fruit Droogtijd Temperatuur Overige
Aardbei
7-10 uur
50-60 graden
In schijfjes snijden (5mm)
Ananas
10-20 uur
50-60 graden
In (dunne!) schijfjes snijden (6mm). De dikke schijven uit blik duren anders bijna 30 uur.
Appel
7-10 uur
50-60 graden
In schijfjes snijden (4mm)
Banaan
7-10 uur
50-60 graden
In schijfjes snijden (4mm)
Peer
8-15 uur
50-60 graden
Schillen en in schijfjes snijden (5mm)

Meer weten over het drogen van je eigen hondensnacks?

Klik hier om meer informatie te krijgen over wat je wel en niet kunt drogen in de voedseldroger, specifiek gericht op honden.

Misschien vind je dit ook interessant:
Hondenkoekjes zelf maken I Of met de voedseldroger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *