Ga naar de inhoud
Home » Beste hondenshampoo I Top 10 soorten shampoo voor jouw hond

Beste hondenshampoo I Top 10 soorten shampoo voor jouw hond

Hondenshampoo

Shampoo voor honden: welke shampoo is het beste voor jouw hond? Of zoek je iets speciaals als anti-jeuk shampoo, shampoo tegen vlooien of tegen een droge huid? We hebben de beste soorten hondenshampoo voor je op een rij gezet. Lekker overzichtelijk!

Welke shampoo is het beste voor jouw hond?

Elke hond is anders. Welke hondenshampoo moet je hebben voor jouw trouwe vriend? We checken het hieronder:

hond shampoo

Shampoo:
Normale huid

Normale hondenshampoo.

Meer info
hond jeuk shampoo

Shampoo:
Anti jeuk

Hondenshampoo tegen jeuk.

Meer info
shampoo hond pup

Shampoo:
Gevoelige huid

Voor het zachtaardige type.

Meer info

Shampoo:
Voor de droge huid

De Happy kaartbeschrijving vind je hier

Meer info
hond shampoo langharige vacht

Shampoo:
Langharige vacht

De Happy kaartbeschrijving vind je hier

Meer info

Shampoo:
Voor de krullenbol

De Happy kaartbeschrijving vind je hier

Meer info

Hondenshampoo voor de normale huid

Wanneer jouw hond geen last van gevoeligheden, jeuk of bijzonderheden heeft kun je gewoon een standaard shampoo gebruiken, eventueel met een conditioner in één. Je kunt kiezen voor de meest uiteenlopende, heerlijke geurtjes, maar je kunt je afvragen of jouw hond daar ook zin in heeft.

Over het algemeen behouden honden liever hun eigen, unieke geur. Hiermee herkennen honden elkaar makkelijker op straat en – laten we eerlijk zijn – hoe milder de geur, hoe dichter bij de natuur.

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze hondenshampoo: Beau beau, universeel shampoo:

+ Ph-neutraal

+ Verwijdert losse haren

+ Geen overdreven sterke geur

Anti jeuk shampoo voor de hond

Elke hond heeft wel eens last van jeuk, en dat kan gekmakend zijn, zowel voor je hond als voor jouzelf. Dan wil je er graag zo snel mogelijk van af, dus welke shampoo moet je hebben?

Welke shampoo je moet hebben tegen jeuk hangt af van de klachten van jouw hond. Of beter gezegd: de oorzaak van de jeuk. Probeer het probleem van de jeuk bij de wortel aan te pakken door de boosdoener te achterhalen. Tot die tijd zou je de volgende shampoo eens kunnen overwegen: Douxo S3 Pyo. Het is niet de goedkoopste, maar hij werkt als een tierelier. En mocht jouw hond een huidinfectie blijken te hebben dan verhelp je deze ook meteen met dezelfde shampoo. Je kunt hem zelfs voor de kat gebruiken, maar of die daar in trapt…?

Anti jeuk en antibacteriële shampoo voor honden- en katten: Douxo S3 Pyo:

+ Anti jeuk shampoo

+ Geneest bacteriële huidinfecties

+ Ook geschikt voor de kat

Prijzig

Vlooienshampoo voor de hond

Laten we hier meteen beginnen met de kritische noot: over de effectiviteit van vlooienshampoo voor honden bestaan meningsverschillen. Niet iedereen is ervan overtuigd dat shampoo het beste anti vlooienmiddel voor honden is. Maar begint jouw Bobbie meteen al te bibberen bij het zien of de geur alleen al van die “griezelige pipetjes”? Dan zou je een anti vlooienshampoo als deze kunnen overwegen:

Knock pest control vlooienshampoo:

+ Anti vlooien en teken shampoo

+ Krachtige werking

Pittig spul: voorzichtig met jonge, kleine en kwetsbare honden

Lange inwerktijd (15 minuten)

Hondenshampoo voor de gevoelige huid

Heb je een jonge pup in huis, of een hond met een kwetsbare huid? Dan is het slim om een milde shampoo te gebruiken. De weerstand van jonge pups en honden met een kwetsbare huid is namelijk vaak wat lager. Je kunt dan het beste een hondenshampoo kopen waarmee je jouw hond kunt wassen en waar verder geen speciale eigenschappen in zitten. Gewoon de basis is meer dan genoeg.

Bijvoorbeeld deze van Greenfields (milde shampoo):

+ Milde shampoo, ook geschikt voor puppy’s

+ Bevat Pro vitamine B5 en is pH neutraal

+ Vrij van parabenen

Hondenshampoo voor de droge huid

Ook als jouw hond een droge, rode of zelfs beschadigde huid heeft kun je een shampoo kopen die de huid kalmeert. Wees voorzichtig, want de huid van dit soort honden is kwetsbaar en soms ook pijnlijk. Je zou bijvoorbeeld een hondenshampoo kunnen proberen waar colloïdaal zilver in verwerkt zit. Colloïdaal zilver heeft een ontstekingsremmende en antibacteriële werking, en het helpt wondjes te genezen. Als jouw hond een droge, rode, geïrriteerde of beschadigde huid heeft zou een shampoo met colloïdaal zilver dus een uitkomst kunnen bieden.

Shampoo met colloïdaal zilver: TraumaPet:

+ Anti jeuk shampoo

+ Antibacterieel

+ Ook geschikt voor de kat

+ Ontstekingsremmend

+ Ook te gebruiken bij wondjes

Prijzig

Shampoo voor honden met een langharige vacht

Als jouw hond een langharige vacht heeft kan het soms een uitdaging zijn om hier een fijne shampoo voor te vinden. Eén die de vacht van jouw hond glanzend en makkelijk te borstelen maakt is dan wel zo prettig. Een anti-klit shampoo bijvoorbeeld kan hier voor jou en je hond uitkomst bieden. Verdere eigenschappen hoeven niet direct nodig te zijn. Een milde shampoo zou dan voldoende moeten zijn.

Deze shampoo van Beau Beau geeft jouw hond een glanzende vacht die makkelijk door te kammen is: Hondenshampoo voor de langharige vacht:

+ Anti-klit hondenshampoo

+ Voor een glanzende vacht

+ Maakt de vacht makkelijker door te kammen

Shampoo voor honden met krullen

Zoek je een goede shampoo voor jouw labradoodle of ander ras met een krullende vacht? Dan kun je het beste een anti-klit shampoo kopen, eventueel gecombineerd met een conditioner zodat de vacht beter door te kammen is.

Wat dacht je van deze bijvoorbeeld: Greenfield, labradoodle verzorgingsset:

+ Anti-klit shampoo

+ Ziet er ook leuk uit om cadeau te doen als setje

+ Milde geur, wat prettig is voor de hond zelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *