Ga naar de inhoud
Home » Hoera, een puppy! Wat heb je nodig voor zijn komst?

Hoera, een puppy! Wat heb je nodig voor zijn komst?

Wat heb je nodig voor je puppy?

Een nieuw gezinslid, hoe leuk is dat! Maar wat heb je allemaal nodig voor je puppy? Hieronder vind je een lijst, zodat je je goed kunt voorbereiden op zijn of haar komst terwijl je wacht.

puppy tuigje kopen welke

Halsband of tuigje

Zorg dat je een halsband of tuigje koopt dat ruim verstelbaar is. Puppy’s groeien tenslotte razendsnel!

puppy riem kopen wat nodig welke spullen

Riem

Naast de standaard lijn van 1,5 meter kun je een lange lijn overwegen (15-20 meter); zo geef je je puppy toch de ruimte wanneer hij nog niet zo goed luistert als hij losloopt en kun je veilig oefenen op terugroepen.

puppy benodigdheden

Poepzakjes

Zorg dat je altijd een rolletje in je jaszak hebt, of koop een houder die je aan de riem kunt vastmaken. Zo kom je nooit zonder te staan!

puppy benodigdheden welke spullen nodig

Mand/kussen

Geef je puppy een rustplek waar niemand hem lastig mag vallen. Dit geeft hem een gevoel van privacy en veiligheid. Eventueel kun je de mand of het kussen voor je hond op de groei kopen.

hond spullen kopen wat nodig

Bench

Een bench biedt ook privacy en veiligheid voor je puppy, maar beschermt ook jouw meubels wanneer je zelf van huis bent. Wel zo’n prettig idee.

hondenspullen kopen voor puppy

Benchkussen

Zorg dat de bodem van de bench een mat of kussen heeft. Pas op dat het niet te warm wordt. Gladde stoffen bieden vooral in de zomer een koele ondergrond.

puppy spullen wat kopen

puppy training pads

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zorg dat je genoeg puppy training pads koopt, zodat je minder hoeft te dweilen in het begin.

nieuwe hond welke benodigdheden

Puppyvoer

Neem de tijd om het juiste puppyvoer voor je hond te kopen. Elke hond en elk ras is anders. Proefpakketten kunnen hier een uitkomst bieden.

hond kopen spullen wat

Water- en voerbak

Koop etensbakken voor je puppy die niet te hoog staan. Heb je een hond die snel groeit? Dan is het wellicht slim om bakken te kopen die in hoogte verstelbaar zijn. Roestvrijstalen etensbakken zijn makkelijk schoon te maken en gaan lang mee.

hond welke spullen nodig

Snacks

Voor tussendoor of als beloningssnoepjes tijdens het trainen. Zorg dat je voor beide gevallen verschillende snoepjes gebruikt, want zo blijven ze interessant als beloning op de juiste momenten.

wat heeft puppy nodig

Speeltjes

Wissel ontspanning en leerzame spelletjes (ook wel ‘hersenwerk’) af voor je puppy. Zo voldoe je aan de verschillende behoeften die wij mensen zelf ook kennen.

! Hou je puppy altijd onder toezicht met speelgoed.

puppy voer bench mand kussen borstel kopen

Kam en/of borstel

Kijk goed welke kam of borstel (soms meerdere per hond) geschikt is voor jouw hond. Laat hem goed wennen aan de aanrakingen, daar heb je later profijt van.

hond vlooienmiddel kopen

Vlooienmiddel

Puppy’s hebben vaak de neiging om overal op en in te springen. Een goed vlooienmiddel voorkomt een hoop problemen.

puppy ontwormen hoe vaak

Ontwormingsmiddel

Wist je dat bijna iedere puppy geboren wordt met een wormenbesmetting?

Daarom moet een puppy al bij 2, 4, 6 en 8 weken oud behandeld worden. Herhaal dit maandelijks tot je puppy 6 maanden oud is. Daarna 4 keer per jaar.

hond benodigdheden

Puppyshampoo

Gebruik voor je puppy een milde shampoo. Je hoeft een hond niet vaak te wassen, maar het is wel fijn als je puppy eraan gewend raakt, mocht het later af en toe nodig zijn.

hond spullen wat nodig

Gebitsverzorging

Door de juiste verzorging op jonge leeftijd zal jouw puppy minder snel gebitsproblemen ontwikkelen op een latere leeftijd. Hiervoor kun je geschikt kauwmateriaal kopen, of tandpasta voor honden.

! Wil je zijn tanden poetsen? Gebruik dan geen tandpasta voor mensen, deze zijn schadelijk voor honden!

Autodeken

Een autodeken beperkt de hondenharen op de achterbank van je auto, en voorkomt vlekken in je bekleding wanneer je puppy onderweg wagenziek blijkt te zijn, of een ongelukje heeft.

Autogordel

Een autogordel voor honden is in Nederland niet wettelijk verplicht, maar natuurlijk wel zo veilig. Een puppy blijft met een autogordel (of autostoel) ook beter op zijn plek zitten. Zo ga je met een gerust gevoel de weg op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *