Ga naar de inhoud
Home » Autogordel voor de hond kopen? I De beste opties van 2024

Autogordel voor de hond kopen? I De beste opties van 2024

Een autogordel voor de hond, wat is dat precies?

Wil je je hond meenemen tijdens het autorijden? Dan is het verstandig om een autogordel voor je hond te kopen. Deze zijn speciaal gemaakt om jouw hond veilig met de auto te kunnen vervoeren. De hond kan hiermee wel wat bewegen, maar niet te veel. Zo kun je met een gerust hart wegrijden, wetende dat jouw hond veilig (op de achterbank) vastgeklikt zit.

Moet een hond verplicht op de achterbank zitten?

Nee, dat is in Nederland niet wettelijk verplicht. Je mag je hond ook voorin de auto plaatsen, maar dit is niet de meest veilige plek wanneer er iets gebeurt.

Is een autogordel verplicht voor je hond?

Nee, een autogordel voor honden is niet wettelijk verplicht in Nederland. Het is natuurlijk wel een stuk veiliger, plus dat je hond beter op zijn plek blijft zitten. Je rijdt hierdoor een stuk rustiger, ook omdat je niet bang hoeft te zijn dat je hond ineens aan de wandel gaat tijdens het autorijden, en je je scherend langs de A15 in drie achterwaartse bochten moet wringen om Bobbie weer terug op zijn plek te krijgen. Hier kun je natuurlijk ook stapsgewijs op trainen, maar voor nu bespreken we even de meest veilige optie om dit alles te voorkomen: de autogordel voor honden.

Let op! In andere landen is de autogordel soms wél verplicht voor de hond:

In veel andere Europese landen kun je een boete verwachten wanneer je hond niet vastzit in de auto. In Duitsland, Spanje en Portugal bijvoorbeeld. In veel landen is het verplicht je hond “veilig” te vervoeren en mag de bestuurder niet “gehinderd” worden tijden het rijden. Dit is nogal een breed begrip, dus check voor vertrek de lokale regels en neem liever geen risico. Een autogordel kan nooit kwaad, en voorkomt hooguit een boete.

Autogordel voor de hond kopen? Hier moet je op letten

Schokabsorberend

Kies voor een schokabsorberende gordel als je wilt voorkomen dat de ruk aan de hondengordel te abrupt wordt in geval van nood. Dit is veiliger en gewoon prettiger voor de druk op het lichaam van honden.

Verstelbaar in lengte

Je kunt het beste een autogordel kopen die naar de maten van jouw hond verstelbaar in lengte is. Elke hond is anders, en zo weet je zeker dat je de goede gordel hebt. De beste lengte krijg je door de autogordel ter plekke aan te passen in de auto. Zorg dat je hond een beetje bewegingsruimte heeft, maar niet te veel, zodat hij niet te ver vooruit schiet als je hard moet remmen.

Stevig materiaal

Zorg dat je een autogordel koopt die gemaakt is van goed, stevig, maar ook elastisch materiaal. Dat zit voor de hond lekker en geeft een veilige werking.

Reflecterende autogordels

Hoe handig is het als je de autogordel van je hond goed kunt zien in het donker? Zo hoef je niet meer voorovergebogen te tobben en te zoeken, maar heb je de gordel meteen te pakken. Ideaal!

Autogordel met halsband of tuigje?

Je kunt de autogordel aan de halsband van je hond vastmaken, maar een tuigje is hierbij een veiligere keuze. Wanneer je met de auto hard remt krijgt het lichaam van je hond namelijk een flinke klap te verduren. Als de druk van deze klap enkel en volledig neerkomt op de nek van jouw hond kan dit grote en nare gevolgen hebben. Een tuigje verdeelt de druk van een harde klap over meer plekken, en is daarmee een veiligere keuze.

De beste autogordel voor jouw hond

Welke autogordel kun je nou het beste kopen voor je hond? Dat hangt ook van je wensen af, maar hieronder vind je een aantal van de beste producten die je kunt overwegen:

Autogordel van het merk: Zisu

Deze gordel is één van de bestverkochte in zijn soort, en gemaakt van extra sterk materiaal. Hij is in lengte verstelbaar, schokabsorberend en ziet er ook nog eens mooi uit. En de prijs valt ook nog mee, dus een ideale optie om te overwegen.

+ Allrounder

+ Modern design, origineel in donkerblauwe kleur

Eigenlijk niets op aan te merken

 

BOTC Autogordel voor honden

Deze 2 in 1 autogordel kun je ook als hondenriem gebruiken en heeft een extra beveiliging wanneer je de gordel vastklikt. Daarnaast heeft de gordel een reflecterende band in de lengte, dus hij is goed zichtbaar op de achterbank. Wat betreft de prijs valt hij wel wat duurder uit.

+ Ook te gebruiken als hondenriem

+ Extra beveiliging

Prijzig

 

Hondengordel van het merk: LUQ

Wil je liever een autogordel kopen die niet te duur is? Dan zou je deze kunnen overwegen. Een basic gordel, goedkoop en verder geen gedoe. Wat betreft het comfort voor je hond kun je je wel afvragen of dit de beste keuze is als je wat meer geld eraan uit zou kunnen geven. Maar in de basis heb je hiermee een autogordel die jouw hond beschermt tegen de grootste klappen in noodgevallen.

+ Goedkoop

Niet heel comfortabel

 

Autogordel voor honden, van het merk: VEDIC

Ook deze gordel is verstelbaar, elastisch en dus schokdempend, en hij ziet er leuk uit. De reflecterende lijn breekt het zwart een beetje en ook dat is erg handig.

+ Goed verstelbaar van 56 – 74cm

+ Ziet er leuk en modern uit

Iets prijziger

 

Luxe autogordel

Deze gordel heeft een extra veilige, stevige bevestigingshaak van RVS en nog een clip voor de kofferbak. Wanneer je deze hondengordel wilt kopen ontvang je nog een leuk extraatje: een gratis e-book met opvoedtips voor honden. Als je dan toch bezig bent is dat mooi meegenomen!

+ Extra bevestigingsclip

+ Gratis e-book

Eigenlijk verder niets op aan te merken

 

Autogordel met hoofdsteunbevestiging

Deze gordel heeft iets bijzonders, want deze kun je namelijk gebruiken voor bevestiging aan de hoofdsteun van je autostoel. Superhandig, want deze gordel past in elke auto, mits je een hoofdsteun hebt op de plek waar je de gordel wilt bevestigen. Het kliksysteem waar veel mensen vanuit gaan past namelijk niet in elke auto. Deze gordel met hoofdsteunbevestiging kan dan een uitkomst bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *